3. slider_pisarovina
2. slider_pisarovina_
3. slider_pisarovina
4. slider_pisarovina
5. slider_pisarovina
previous arrow
next arrow

Uvodna konferencija za medije projekta „Osnažimo zajednicu“ održana je 17. studenoga 2021. godine u vijećnici Općine Pisarovina. Događanje je održano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Projekt „Osnažimo zajednicu“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 2.543.343,74 HRK, u trajanju od 24 mjeseca. Udio sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto, dok je ostatak od 15 posto sufinanciran iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Ciljne skupine su djeca i mladi u dobi od 15 do 29 godina i osobe starije od 54 godine. Cilj projekta je međusobno povezivanje dionika na lokalnoj razini radi unaprijeđena kvalitete i širenje socijalnih usluga za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz osnivanje Društvenog centra Općine Pisarovina kao i prevladavanje prometne izoliranosti za najugroženije pripadnike lokalne zajednice. O projektu Osnažimo zajednicu su na uvodnoj konferenciji govorili načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić, predsjednica Udruge sv. Martin Pisarovina Katarina Stepušin Gruičićte voditeljica projekta Martina Cvetnić. Istaknuto je kako je u sklopu  provođenja projekta predviđeno niz edukativnih i praktičnih radionica u trajanju od 24 mjeseca iz područja: informatičkih radionica treninga o mogućnostima pokretanja posla i poduzetničkih treninga predavanja o EU mobilnosti treninga

U sklopu projekta “Osnažimo zajednicu” počeli su treninzi za osobe starije od 54 godine. Svi ste pozvani da se pridružite, treninzi se održavaju dva puta tjedno uz pridržavanje epidemioloških mjera i uz Covid potvrde! Svi sudionici imaju i besplatan prijevoz do sportske dvorane. Za sve informacije možete se javiti na broj 099/667-0406.

Vježbe za osobe starije životne dobi (starije od 54 godine) održavat će se u sportskoj dvorani utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati. Vježbe se održavaju uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera te svi polaznici moraju posjedovati COVID potvrde ili negtivni test ne stariji od 48 sati.Prjevoz na vježbe je organiziran. Svi zainteresirani mogu se javiti na broj 099/667-0406.

3. slider_pisarovina

Poštovani posjetitelji internet stranica projekta „Osnažimo zajednicu“, na ovim ćete stranicama imati priliku saznati sve novosti vezane uz projekt. Od tijeka provedbe do uspješnosti samog projekta. Želja nam je ostvariti dobru suradnju sa svim zainteresiranim skupinama, mještanima i naravno sudionicima u projektu. Pokušat ćemo stoga biti ažurni u održavanju internet i Facebook stranice kako bi svi zainteresirani imali uvid u naše aktivnosti.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije strukturnifondovi.hr.

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Pisarovina.