3. slider_pisarovina
2. slider_pisarovina_
3. slider_pisarovina
4. slider_pisarovina
5. slider_pisarovina
previous arrow
next arrow

Početkom mjeseca u sklopu projekta odradili smo naš najavljivani i dugo očekivani izlet u Stubičke Toplice. Na izletu je bilo 30 sudionika, osoba starijih od 54 godine s područja općine Pisarovina. Cilj izleta bio je kroz međusobno druđenje, upoznavanje i povezanost socijalno uključiti ovu skupinu ljudi u lokalnu zajednicu. Svi su uživali u bazenima za kupanje, saunama i ostalim sadržajima prilagođenim njihovoj dobi. Vjerujemo da je izlet bio izrazito dobar za njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

U sklopu našeg projekta provode se vježbe za osobe starije životne dobi (starije od 54 godine) i to u dva termina tjedno – utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati u sportskoj dvorani. Vježbe se održavaju uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i svi polaznici moraju posjedovati COVID potvrde ili negativan test ne stariji od 48 sati. Prijevoz na vježbe je organiziran i svi zaniteresirani mogu se javiti na broj 099/667-0406. Projekt traje još gotovo godinu dana pa se svi zainteresirani stignu priključiti!

Uvodna konferencija za medije projekta „Osnažimo zajednicu“ održana je 17. studenoga 2021. godine u vijećnici Općine Pisarovina. Događanje je održano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Projekt „Osnažimo zajednicu“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 2.543.343,74 HRK, u trajanju od 24 mjeseca. Udio sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto, dok je ostatak od 15 posto sufinanciran iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Ciljne skupine su djeca i mladi u dobi od 15 do 29 godina i osobe starije od 54 godine. Cilj projekta je međusobno povezivanje dionika na lokalnoj razini radi unaprijeđena kvalitete i širenje socijalnih usluga za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz osnivanje Društvenog centra Općine Pisarovina kao i prevladavanje prometne izoliranosti za najugroženije pripadnike lokalne zajednice. O projektu Osnažimo zajednicu su na uvodnoj konferenciji govorili načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić, predsjednica Udruge sv. Martin Pisarovina Katarina Stepušin Gruičićte voditeljica projekta Martina Cvetnić. Istaknuto je kako je u sklopu  provođenja projekta predviđeno niz edukativnih i praktičnih radionica u trajanju od 24 mjeseca iz područja: informatičkih radionica treninga o mogućnostima pokretanja posla i poduzetničkih treninga predavanja o EU mobilnosti treninga

U sklopu projekta “Osnažimo zajednicu” počeli su treninzi za osobe starije od 54 godine. Svi ste pozvani da se pridružite, treninzi se održavaju dva puta tjedno uz pridržavanje epidemioloških mjera i uz Covid potvrde! Svi sudionici imaju i besplatan prijevoz do sportske dvorane. Za sve informacije možete se javiti na broj 099/667-0406.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije strukturnifondovi.hr.

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Pisarovina.