Uvodna konferencija za medije projekta „Osnažimo zajednicu“ održana je 17. studenoga 2021. godine u vijećnici Općine Pisarovina. Događanje je održano u skladu sa svim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Projekt „Osnažimo zajednicu“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., u iznosu od 2.543.343,74 HRK, u trajanju od 24 mjeseca. Udio sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto, dok je ostatak od 15 posto sufinanciran iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ciljne skupine su djeca i mladi u dobi od 15 do 29 godina i osobe starije od 54 godine.

Cilj projekta je međusobno povezivanje dionika na lokalnoj razini radi unaprijeđena kvalitete i širenje socijalnih usluga za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz osnivanje Društvenog centra Općine Pisarovina kao i prevladavanje prometne izoliranosti za najugroženije pripadnike lokalne zajednice.

O projektu Osnažimo zajednicu su na uvodnoj konferenciji govorili načelnik Općine Pisarovina Tomo Kovačić, predsjednica Udruge sv. Martin Pisarovina Katarina Stepušin Gruičićte voditeljica projekta Martina Cvetnić.

Istaknuto je kako je u sklopu  provođenja projekta predviđeno niz edukativnih i praktičnih radionica u trajanju od 24 mjeseca iz područja:

Nabavljeno je i kombi vozilo za potrebe projekta i projektnih aktivnosti.

Za sada se pokazalo da korisnici dobro reagiraju na aktivnosti projekta, bez obzira što se provode po posebnim uvjetima zbog pandemije COVID-a 19. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera koje će u datom trenutku biti na snazi, projekt se nastavlja do kraja provedbe.